Followers

Thursday, February 17, 2011

My Great Aunty

Alamak samee tak muka aku n my aunty nie.....she my best fren...she very sporting n suppotive person ....gambar nie masee weeding adik aku kat Dewan Suarah, Kuching ....kekadang tu bukan hanya kawan sajee yang dapat jadi best fren but sometime one of our family pun boleh jadi best fren.....

Saturday, February 12, 2011

EnjoY

Yang niee...masee aku kat Sunway Pyramid.... wah memang enjoy betul....sekali sekala go for holiday.....anak2 apa lagi memang sukeee leee......

Top Model


Tengokk- tengokkk tuu hehehe boleh jadi top model tak anak aku n anak kawan aku tuuu ....wooww kecik-kecik dah pandai bergaya......Anak-anak aku memang suka bergambar.....tapi aku pun suka hehehe......gambar nie aku ambik kat Pavilion KL....emmm gambar yang atas tu masee kat station LRT Ampang...


KeRja bAnyaK Oiiii


Tempat Kerja Akuuu

Hari nie aku kerja kene buat overtime coz banyak kerjeee lahhh.....aku pun tak tahu bilee keje aku nie nak habisss....tapi bagi aku kerja banyak tak de hal punya asalkan bos kenee bagus punyeee.....kitee kerja nie hati mau ikhlas kalau tak nanti terasa terpaksa pulak kannn.....but i love my job now n enjoy to do my workk.....

Friday, February 11, 2011

The Face Shop





About THEFACESHOP

Originated from Korea, THEFACESHOP is a leading global retail brand in the upper value segment offering more than 1,000 lavish products ranging from skin care, cosmetic, body care, hair products to accessories.

Our slogan, the "Natural Story", represents over 1,000 high quality products made of 600 natural ingredients such as rice, fruits and various herbs.  Throughout the years, THEFACESHOP is putting tireless efforts in offering our customers attractive prices by taking direct charge of the distribution channel, production as well as research and development without losing sight of our commitment to natural story.  Embodying the true spirit of naturalism, THEFACESHOP does not allow animal testing on the products and the product containers are recyclable.

With tremendous support by customers, products of THEFACESHOP hit the top sales rank in Korea and in year 2004, it clinched the title of "Best Brand Of The Year".   Furthermore, THEFACESHOP achieved the Prime Minister Award in the 10th Korea Distribution Award which was held by the Korea Chamber of Commerce and Industry and Maeil Business Newspaper in 2005.  We were also awarded as "Korea Best Hit Brand for the first half of the year 2005" by Seoul Economy Newspaper.

We are passionate about sharing our premium products and spreading the news on the excellence of our products around the world.  Currently, THEFACESHOP is available in Japan, China, Taiwan, USA, Canada, Dominican Republic, Australia, Vietnam, Philippines, Brunei, Indonesia, Thailand, Singapore, UAE, Jordan, Mongolia and Malaysia.  Overall, we have 580 outlets in Korea and 180 outlets in 17 countries.

In Malaysia, THEFACESHOP opened its first outlet at Mid Valley Megamall in 2006.  Currently, we have overall 20 outlets in East and West Malaysia and we are still exploring more possibilities.

For more information, kindly log on to www.thefaceshop.com.
Be enticed by the myriad of products THEFACESHOP has to offer from time to time.  Unleash your shopping desire and unveil your natural story with us.  Step out and visit any THEFACESHOP outlet today for the latest range of skin care, cosmetic, body care, hair care and many other extensive products.

Aku memang pengguna setia product the face shop.....almost semua make-up aku beli kat the face shop....u all boleh lah cubee product nie.....memang korang sukee jugak lagipun harga pun ok n reasonable...

KeReTa


korang minat tak kat kereta yang sportyyyy.....aku memang minat giler tapi bila agaknya dapat beli kereta sporty mahal tuuu yeee.....aku harap dapat beli suatu hari nanti...hehhehe satu hari tuuu bilee agaknyee yeee....Insyaallah......

Thursday, February 10, 2011

Mc Donald



Mc Donald nie memang makanan fast food yang aku paling suka berbanding fast food yang lain......aku kalau makan kat Mc D mesti order apple pie...emmmmmm memanggg sodap tau......you all suka tak ???? lepas tu mesti order set ayam goreng........anak2 pun mesti pilih Mc D coz dia orang pun ikut minat mama nyeeee hehehhehhe ....ala anak mama.....mesti ikut minat mama kan.....

GelAnG TanGaN

Look....!!!!!! Wah....wah ...wah... cantik tak gelang tangan aku tuuuu.....sebenarnya gelang tangan tuuu aku beli untuk anak2 aku tapiiii aku teringin pulak sebab warna gelang nie memikat hati aku lahhhhh so aku pun beli jugak lah untuk aku punya.....harga dia murah jeeeee cuma RM6.90 sahaja.....ok tak korang tengok aku pakai gelang nie .....???

Kuching

Kuching...ohhhh kuchingggg yesss bandar kuching, Sarawak nie memang terkenal dengan patung kucing tuuuu.....sesiapeee saje yang datang kat Kuching,Sarawak for sure them will take photo wth ths patung kucing....bukannya orang luar dr kuching,Sarawak jee yang suka ambik gambar kat sinie tapi aku n anak2 pun sukeeeee......ok tak????

Tuesday, February 8, 2011

MirrOr

Mirror Ajaib Tau!!!!!!

Cantik tak....emmm cute tak cermin yang aku pegang tu.....kecik tapi cuteeee....sukeeeenyeeee..
Mirror mirror of the world who the prettiest lady in ths world......hhhheheee aku lahhh!!!!!!!!sebenarnya sesiapa sahaja yang melihat dirinya dalam cermin maka cantik lah dia.....semua ciptaan Allah s.w.t memang cantik2 belaka....tiada yang terkecuali ....tapi kalau hati nya cantik ...amboiiiii lagilah cantikkkk......Wah! kalau memang nak nampak lagi cantik maka cantik-cantikan lah hati anda supaya kecantikan anda lebih menyerlah dan terserlah...........maka renung-renungkan.....




One Jaya Mall





One Jaya Mall  adalah shopping complex yang baru bukak kat Kuching Sarawak.....kat sinei memang banyak jual barang2 dari Korea dan Taiwan......harga barang2 jual kat sinie pun reasonable dan berbaloi....jadi memang tak rugilah kalau shopping kat One Jaya.....Kalau kat KL ada One Utama tapi kalau kat Sarawak ada One jaya ....hehehhe tapi memang lah One Utama yang lebih canggih....walaubagaimanapun at least kat Kuching nie dah membangun ......im really happy n proud to be Sarawakian .....

Famous Amos




Famous Amous memang famous....dan amous...hehehhe...anak2 aku kalau gie kat Airport Kuching atau kat Boulevard Shopping Mall memang tak lepas peluang mintak beli cookies kat Famous Amos......aku pun suke jugak makan cookies nie...emmm sodapppppp....if all of u out there want to try so can get it the nearest shop yang adee shoplot atau kiosk Famous Amos ......aku rasa lahhhh kita boleh jugak bukak business cookies nie...nantilah aku pikir2kan dulu cam mane nak create nice resipi untuk cookies aku....emmm u all ade idea tak......mana tau kalau2 aku ada kedai cookies sendiri n aku nak bagi nama apa aaaaa.....emmmmm...haaaa....aku letak nama Nang Bagus Cookies....hehheh amacam ada okay tak.....


AirPort Kuching




Tengok-tengok apa dah jadi dengan kite orang nie .....wah posing sakan kat airport Kuching masa ambik adik ipar baru balik dari KL......adik ipar aku nie belajar kat UITM Shah Alam...dia ambik bidang forensik...eh eh lehhhh macam model lah hehhehe anak aku apa lagi kalau bab bergambar memang lah pujaan hatinyeeeeee........Mudah-mudahan anak2 aku pun belajar sampai ke menara gading macam adik ipar aku nie......

SAlaM pErTemuAn

Alamak! lama jugak aku tak jenguk blog nie ...maklumlah busyyyy.....nak kene uruskan anak2 sekolah...sekarang macam2 je aktiviti kat sekolah anak aku nie.....kesian aku tengok.....everyday anak aku punya jadual memang full gilerrrr......tapi masa zaman kite sekolah dulu tak delah macam zaman anak2 aku.....but anyway we have berkorban apa saja demi kepentingan anak coz them are my asset yang tiada nilai bandingnya dan mudahan-mudahan mendapat ganjaran dari apa yang aku telah korbankan untuk anak2 aku.....
Emmmmm......anak2 korang cam mana busy jugak ke.....but im sure same as my childrens......kita doakan moga anak2 kecik kita nie menjadi insan yang berguna dan berjaya dalam hidup......AMIN....