Followers

Thursday, August 11, 2011

Percaya Padaku

Lirik Teks Lagu Ungu Percaya Padaku
Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu
[reff]
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
[reff2]
Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku
Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu

Awassss!!!!

Untuk makluman dan perhatian semua umat Islam. Berhati-hati semasa membeli belah bahan makanan di pasaraya…. pastikan butter (mentega) yang dibeli adalah halal, bukannya mentega seperti di bawah ini….
Dipanjangkan Memo Makluman daripada Bahagian Penyelidikan, Jabatan Agama Johor yang mendapati mentega jenama Golden Churn Creamery Butter keluaran New Zealand mengandungi DNA babi….
Emmm...adakah ianya benar-benar sahih ......apa yang telah saya dapati ianya memang telah sahih dan benar ...diharap pihak majlis islam akan membuat kenyataan yang terbuka dan jelas supaya para pengguna tidak 
berteka-teki akan kesahihan produk ini .....

Wednesday, August 10, 2011

Relaxxx Lok

U see..hehehe...sempat jugak ambik gambar dengan my best fren nie kat opis....bukannya apee penat2 buat kerja kat opis so relax kejap sambil tu ambik gambar ......

Hari Yang DiTunggu

Yesss....my hubby balik ke Kuching dari Bintulu....bestnya kalau hubby balik apatah lagi kalau masa bulan puasa ...coz nak berbuka puasa dengan hubby n 2my beloved daughter ......masa nie i ambik hubby i kat airport Kuching .......

Emmm ...lepas jee ambik hubby kat airport Kuching kita orang makan kat Kubah Ria .....emmm yummyyy...lama jugak i tak makan kat Kubah Ria nie....sedap jugak makanan kat sini...

Kasut

Heheh....cantik tak kasut yang i baru beli nie...???? i sukeee shape kasut nie...kasut nie u all boleh dapat kat mana2 butik MNG ....harga kasut nie below RM100.00 after sale .....

2 hAri SeBeluM PuaSa




Wahhh!!! best tak tengok buah durian nie....masa nie kita orang gie trip to KL coz nak sambut farewell kawan husband i ....bestnya tengok dia orang makan buah durian nie....tapi yang tak bestnya i nie yang tak pandai makan buah durian.....ruginya tak pandai makan buah durian ....i dah cuba nak makan tapi sure muntah lepas tu.....Kita orang makan buah durian nie tak silap i kat Jalan Alang KL...entahlah i nie ikut jee dia orang tapi tempat tak tau lahh....

Sunday, March 13, 2011

PUTRAJAYA


Well...wht do u think...is it nice view...???? aku memang sukeeee.....memang bandar yang unik dan teratur..tempat pentadbiran yang terancang dan sempurna.......

NICE TRIP


Aku rasa trip ke KL kali nie is the best coz semua adik beradik mak aku pun ikut sama....actually we all gie KL nie pun coz attend engagement cousin aku kat Putrajaya........we all happy gilerrrr..........shopping gilerrr kat Alamanda, Putrajaya .....

Salam Kembali

Wahhhhh!!!!! lama juga aku tak update blog nieee.....Hai fren out there.....emmm nie gambar terbaru masa aku pergi kat Alamanda Putrajaya.....i like the view coz feel im in Korea hehehhehe...Wow Putrajaya is the best new city coz ianya bandar yang terancang dan teratur...well bangga sungguh jadi rakyat Malaysia nie....when i reach at Putrajaya i feel it as in a new countryy...wowwww so unbelieveable.....lagipun kat situ taklah padat sangat macam kat KL.....

Wednesday, March 2, 2011

Really Love this song :)



Jom Layan Lagu Best ni...Layaannnnnnn....

Rihanna ft Drake (What's My Name)

[Rihanna]Romia Murphy made this... JK Kool SONG... Oh Na na, what's my name
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
What's my name, what's my name.

[Drake]
Yeah, I heard you good with them soft lips
Yeah, you know word of mouth
The square root of 69 is 8 something, right?
'Cause I've been tryna to work it out, ooooow
Good weed, white wine
I come alive in the night time
Okay, away we go
Only thing we have on is the radio
Ooooh, let it play, say you gotta leave
But I know you wanna stay
You just waiting on the traffic jam to finish girl
The things that we could do in twenty minutes girl
Say my name, say my name, wear it out
It's getting hot, crack a window, air it out
I can get you through a mighty long day
Soon as you go the text that I write is gon' say
Oh na na, what's my name,

Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
What's my name, what's my name,
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/r/rihanna/whats_my_name.html ]
[Rihanna]
Not everybody knows how to work my body
Knows how to make me want it
But boy you stay up on it
You got that something that keeps me so off balance
Baby you're a challenge, let's explore your talent

[Chorus x2]
Hey boy, I really wanna see if you can go long term with a girl like me
Hey boy, I really wanna be with you
'Cause you just my type
Ooh na na na na
I need a boy to take it over
Lookin' for a guy to put in work, uh
Oooooh, oooooh

Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
What's my name, what's my name.

[Rihanna]
Baby you got me, and ain't nowhere that I'd be
Then with your arms around me
Back and forth you rock me, yeah
So I surrender, to every word you whisper
Every door you enter, I will let you in

[Chorus]

You're so amazing, you took the time to figure me out
That's why you take me, way past the point of turnin' me on
You 'bout to break me, I swear you got me losing my mind

Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
Oh na na, what's my name,
What's my name, what's my name.

Thursday, February 17, 2011

My Great Aunty

Alamak samee tak muka aku n my aunty nie.....she my best fren...she very sporting n suppotive person ....gambar nie masee weeding adik aku kat Dewan Suarah, Kuching ....kekadang tu bukan hanya kawan sajee yang dapat jadi best fren but sometime one of our family pun boleh jadi best fren.....

Saturday, February 12, 2011

EnjoY

Yang niee...masee aku kat Sunway Pyramid.... wah memang enjoy betul....sekali sekala go for holiday.....anak2 apa lagi memang sukeee leee......

Top Model


Tengokk- tengokkk tuu hehehe boleh jadi top model tak anak aku n anak kawan aku tuuu ....wooww kecik-kecik dah pandai bergaya......Anak-anak aku memang suka bergambar.....tapi aku pun suka hehehe......gambar nie aku ambik kat Pavilion KL....emmm gambar yang atas tu masee kat station LRT Ampang...


KeRja bAnyaK Oiiii


Tempat Kerja Akuuu

Hari nie aku kerja kene buat overtime coz banyak kerjeee lahhh.....aku pun tak tahu bilee keje aku nie nak habisss....tapi bagi aku kerja banyak tak de hal punya asalkan bos kenee bagus punyeee.....kitee kerja nie hati mau ikhlas kalau tak nanti terasa terpaksa pulak kannn.....but i love my job now n enjoy to do my workk.....

Friday, February 11, 2011

The Face Shop





About THEFACESHOP

Originated from Korea, THEFACESHOP is a leading global retail brand in the upper value segment offering more than 1,000 lavish products ranging from skin care, cosmetic, body care, hair products to accessories.

Our slogan, the "Natural Story", represents over 1,000 high quality products made of 600 natural ingredients such as rice, fruits and various herbs.  Throughout the years, THEFACESHOP is putting tireless efforts in offering our customers attractive prices by taking direct charge of the distribution channel, production as well as research and development without losing sight of our commitment to natural story.  Embodying the true spirit of naturalism, THEFACESHOP does not allow animal testing on the products and the product containers are recyclable.

With tremendous support by customers, products of THEFACESHOP hit the top sales rank in Korea and in year 2004, it clinched the title of "Best Brand Of The Year".   Furthermore, THEFACESHOP achieved the Prime Minister Award in the 10th Korea Distribution Award which was held by the Korea Chamber of Commerce and Industry and Maeil Business Newspaper in 2005.  We were also awarded as "Korea Best Hit Brand for the first half of the year 2005" by Seoul Economy Newspaper.

We are passionate about sharing our premium products and spreading the news on the excellence of our products around the world.  Currently, THEFACESHOP is available in Japan, China, Taiwan, USA, Canada, Dominican Republic, Australia, Vietnam, Philippines, Brunei, Indonesia, Thailand, Singapore, UAE, Jordan, Mongolia and Malaysia.  Overall, we have 580 outlets in Korea and 180 outlets in 17 countries.

In Malaysia, THEFACESHOP opened its first outlet at Mid Valley Megamall in 2006.  Currently, we have overall 20 outlets in East and West Malaysia and we are still exploring more possibilities.

For more information, kindly log on to www.thefaceshop.com.
Be enticed by the myriad of products THEFACESHOP has to offer from time to time.  Unleash your shopping desire and unveil your natural story with us.  Step out and visit any THEFACESHOP outlet today for the latest range of skin care, cosmetic, body care, hair care and many other extensive products.

Aku memang pengguna setia product the face shop.....almost semua make-up aku beli kat the face shop....u all boleh lah cubee product nie.....memang korang sukee jugak lagipun harga pun ok n reasonable...

KeReTa


korang minat tak kat kereta yang sportyyyy.....aku memang minat giler tapi bila agaknya dapat beli kereta sporty mahal tuuu yeee.....aku harap dapat beli suatu hari nanti...hehhehe satu hari tuuu bilee agaknyee yeee....Insyaallah......

Thursday, February 10, 2011

Mc Donald



Mc Donald nie memang makanan fast food yang aku paling suka berbanding fast food yang lain......aku kalau makan kat Mc D mesti order apple pie...emmmmmm memanggg sodap tau......you all suka tak ???? lepas tu mesti order set ayam goreng........anak2 pun mesti pilih Mc D coz dia orang pun ikut minat mama nyeeee hehehhehhe ....ala anak mama.....mesti ikut minat mama kan.....

GelAnG TanGaN

Look....!!!!!! Wah....wah ...wah... cantik tak gelang tangan aku tuuuu.....sebenarnya gelang tangan tuuu aku beli untuk anak2 aku tapiiii aku teringin pulak sebab warna gelang nie memikat hati aku lahhhhh so aku pun beli jugak lah untuk aku punya.....harga dia murah jeeeee cuma RM6.90 sahaja.....ok tak korang tengok aku pakai gelang nie .....???

Kuching

Kuching...ohhhh kuchingggg yesss bandar kuching, Sarawak nie memang terkenal dengan patung kucing tuuuu.....sesiapeee saje yang datang kat Kuching,Sarawak for sure them will take photo wth ths patung kucing....bukannya orang luar dr kuching,Sarawak jee yang suka ambik gambar kat sinie tapi aku n anak2 pun sukeeeee......ok tak????

Tuesday, February 8, 2011

MirrOr

Mirror Ajaib Tau!!!!!!

Cantik tak....emmm cute tak cermin yang aku pegang tu.....kecik tapi cuteeee....sukeeeenyeeee..
Mirror mirror of the world who the prettiest lady in ths world......hhhheheee aku lahhh!!!!!!!!sebenarnya sesiapa sahaja yang melihat dirinya dalam cermin maka cantik lah dia.....semua ciptaan Allah s.w.t memang cantik2 belaka....tiada yang terkecuali ....tapi kalau hati nya cantik ...amboiiiii lagilah cantikkkk......Wah! kalau memang nak nampak lagi cantik maka cantik-cantikan lah hati anda supaya kecantikan anda lebih menyerlah dan terserlah...........maka renung-renungkan.....




One Jaya Mall





One Jaya Mall  adalah shopping complex yang baru bukak kat Kuching Sarawak.....kat sinei memang banyak jual barang2 dari Korea dan Taiwan......harga barang2 jual kat sinie pun reasonable dan berbaloi....jadi memang tak rugilah kalau shopping kat One Jaya.....Kalau kat KL ada One Utama tapi kalau kat Sarawak ada One jaya ....hehehhe tapi memang lah One Utama yang lebih canggih....walaubagaimanapun at least kat Kuching nie dah membangun ......im really happy n proud to be Sarawakian .....

Famous Amos




Famous Amous memang famous....dan amous...hehehhe...anak2 aku kalau gie kat Airport Kuching atau kat Boulevard Shopping Mall memang tak lepas peluang mintak beli cookies kat Famous Amos......aku pun suke jugak makan cookies nie...emmm sodapppppp....if all of u out there want to try so can get it the nearest shop yang adee shoplot atau kiosk Famous Amos ......aku rasa lahhhh kita boleh jugak bukak business cookies nie...nantilah aku pikir2kan dulu cam mane nak create nice resipi untuk cookies aku....emmm u all ade idea tak......mana tau kalau2 aku ada kedai cookies sendiri n aku nak bagi nama apa aaaaa.....emmmmm...haaaa....aku letak nama Nang Bagus Cookies....hehheh amacam ada okay tak.....


AirPort Kuching




Tengok-tengok apa dah jadi dengan kite orang nie .....wah posing sakan kat airport Kuching masa ambik adik ipar baru balik dari KL......adik ipar aku nie belajar kat UITM Shah Alam...dia ambik bidang forensik...eh eh lehhhh macam model lah hehhehe anak aku apa lagi kalau bab bergambar memang lah pujaan hatinyeeeeee........Mudah-mudahan anak2 aku pun belajar sampai ke menara gading macam adik ipar aku nie......

SAlaM pErTemuAn

Alamak! lama jugak aku tak jenguk blog nie ...maklumlah busyyyy.....nak kene uruskan anak2 sekolah...sekarang macam2 je aktiviti kat sekolah anak aku nie.....kesian aku tengok.....everyday anak aku punya jadual memang full gilerrrr......tapi masa zaman kite sekolah dulu tak delah macam zaman anak2 aku.....but anyway we have berkorban apa saja demi kepentingan anak coz them are my asset yang tiada nilai bandingnya dan mudahan-mudahan mendapat ganjaran dari apa yang aku telah korbankan untuk anak2 aku.....
Emmmmm......anak2 korang cam mana busy jugak ke.....but im sure same as my childrens......kita doakan moga anak2 kecik kita nie menjadi insan yang berguna dan berjaya dalam hidup......AMIN....

Sunday, January 30, 2011

My Birthday



emmm nie masa menyambut birthday aku yang ke-34 tahun....alamak im getting old...kawan2 celebrate birthday aku kat Riverside Majestic Hotel.....thank u my frens .... i love u all....coz very caring .....lepas makan sempat jugak kita orang ambik gambar kat wash room ....hehehhe